Befejeződött az Egészségügyi Alapellátó épületének komplex épületenergetikai fejlesztése
2015-11-30 17:09:08

A fejlesztés eredményeként a Mohácsi Egészségügyi Alapellátó épületenergetikai fejlesztése valósult meg, teljes külső nyílászáró cserével, homlokzati-, pince födém- és tető födém hőszigetelés létesítésével. A projektet megelőzően az épület energetikai szempontból a hatályos hőtechnikai előírásoknak nem felelt meg.
A pályázatnak köszönhetően sok cél megvalósult. Egyrészt Mohács város egészségügyi infrastruktúrájának egy újabb létesítménye újult meg. Másrészt a hőszigetelésnek és a külső nyílászárók cseréjének köszönhetően nőtt a rendelők és az irodák komfortfokozata így kijelenthető, hogy a felújításokkal az épületbe érkező betegek ellátásának a körülményei és a dolgozók munkakörülményei is sokat javultak. A fejlesztés pozitív eredményei nem csak lokálisak mivel az épület hőtechnikai jellemzőinek nagyarányú javulása következményeként jelentősen csökken az épület éves üzemeltetési költsége, és az üvegházhatású gázok kibocsátása.

 

A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2015.11.30.

 

  

További képek a Galéria menüpotban...

 

 

Valahol már bontják az állványokat
2015-11-20 12:37:38

 A végéhez közelítenek a kinti munkák, mivel a vakolást már befejezték így már több napja az épület színezését végzik. Jó időjárás esetén ez utóbbi rövid időn belül teljesen elkészül. Ahogyan az képünkün is látszik, néhány részen az Alapellátó elnyerte végleges megjelenését. Itt már bontják az építési állványokat. A pincefödém szigetelése a napokban vette kezdetét.

 

 

További képek a Galéria menüpontban...

 

 

Már vakolnak
2015-11-12 14:12:30

A felnőtt háziorvosi épületen már új a vakolat és a gyermek háziorvosi ügyelet épületén is előrehaladott állapotban van a homlokzat és a lábazat vakolása. A jó időnek hála úgy tűnik, hogy az ütemtervnek megfelelően fejeződnek be a kinti munkák.

 

 

További képek a Galéria menüpontban...

 

 

A kinti szigetelési munkák a végéhez közelednek
2015-11-06 12:37:21

A napokban megkezdődött a gyermek háziorvosi szolgálat épületének szigetelése. Ugyanitt a tető hőszigetelése is rövidesen elkészül.

 

 

További képek a Galéria menüpontban...

 

 

A tervezett ütemben haladnak a munkák
2015-10-30 14:17:19

A kisebb tető felületének csaknem egészén már le van rakva az új szigetelés. Ezen épület falain már megkezdődött a lábazat és homlokzat szigetelésének előkészítése.

 

Kisebb tető szigetelése  homlokzat és lábazat szigetelésének előkészítése  További képek a Galéria menüpontban...

Az Ady Endre utca felőli homlokzaton...
2015-10-19 13:49:01

Ezen a héten az ablakcsere és a hőszigetelés áttevődött az Ady Endre u. és a Véradó u. felőli homlokzatokra is. Az Ady E. utca felőli homlokzaton már az összes ablak ki lett cserélve újakra és az új 16 cm vastag homlokzati szigetelés is felkerült.

 

Szigetelés és ablakcsere az Ady E. u. felőli részen  Új ablakok és szigetelés az Ady E. u. felőli részen

 

Az új hőszigetelés.  Az új hőszigetelés

További képek a Galéria menüpontban...

Elkezdődött a régi ablakok cseréje
2015-10-12 13:16:40

Elkezdődött a régi, elavult ablakok újakra cserélése az Alapellátó épületén. Elsőként az udvar felé néző ablakokat cseréliki újakra. A kibontott és elavult ablakok helyére hőhíd-mentes 6 cellás műanyag ablakok kerülnek, melyek egyedi gíyártásúak, kettős tokszerkezettel rendelkeznek továbbá argongáz töltésű hőszigetelt üvegezéssel bírnak.

 

 

Megkezdődött az ablakok cseréje  Új ablakok 

 

Az ablakcsere mellet a többi munkafolyamat is jól halad. Többek között megkezdődött az Ady E. valamint a Véradó utca felőli homlokzat szigetelése és a kisebb tető szigetelése is előkészítés alatt van.

 

Az Ady E. utca felőli homlokzat hőszigetelési munkái  A Véradó u. felőli épületrész szigetelése; kis tető szigetelése 

További képek a Galéria menüpontban...

 

 

Jól haladnak a hőszigetelési munkák
2015-10-05 11:36:58

Az Alapellátó épületének hőszigetelési munkái jó ütemben haladnak. Az egyik északi homlokzatot hamarosan elkezdik vakolni, míg a rövidebb nyugati falon már zajlik a vakolás. A tetőn is jól haladnak a munkálatok, mivel a lapos tető nagyobb része már le van fedve az új szigeteléssel.

 

homlokzat szigetelése  tető szigetelése  További képek a Galéria menüpontban...

Elkezdődött a tető hőszigetelése
2015-09-25 11:09:33

A napokban megkezdődött az Alapellátó lapos tetejének hőszigetelési munkája. A szigeteléshez felhasznált szigetelőanyag egy 22 cm vastagságban felkerülő Nikecell EPS 150 standard expandált polisztirol keményhab lemez a meglévő csapadékvíz elleni szigetelésre fektetve valósul meg.

 

Megkezdődött a tető hőszigetelése  A tető szigeteléséhez használt anyagok  További képek a Galéria menüpontban...

Megkezdődött az Alapellátó épületének hőszigetelése
2015-09-18 10:13:05

Megkezdődött az Alapellátó homlokzatának és lábazatának hőszigetelése. A szigetelés felhelyezését az épület egyik északi és nyugati homlokzatán kezdték meg. A lábazatot 11 cm vastag ATH EXPERT FIX szigetelőanyaggal látják el. Az épület homlokzatára pedig 16 cm vastag vtg ROCKWOOL FRONTROCK MAX E vakolható, inhomogén kőzetgyapot lemezek lesznek felszerelve. A tetőn jelenleg a munkák előkészítése zajlik.

 

 aa  szigetelés 2  További képek a Galéria menüpontban...

 

Megújul az Egészségügyi Alapellátó épülete
2015-09-01 09:37:27


Mohács Város Önkormányzata 2015 szeptemberében az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program rendszeréhez benyújtott "Mohácsi Egészségügyi Alapellátó épületének komplex épületenergetikai fejlesztése" című pályázat 95 019 768 Ft (támogatási intenzitás 100%) támogatásban részesült.


Fejlesztés előtti állapotok:


A projekt keretében felújítandó Mohácsi Egészségügyi Alapellátó Szolgálat épülete az 1970-es évek elején épült, melyben háziorvosi, gyermekorvosi, fogorvosi rendelők, központi háziorvosi ügyelet működik. Az intézmény fenntartását a pályázó, Mohács Város Önkormányzata a 2011. évi CLXXXIX törvény szerint kötelező önkormányzati feladatként biztosítja. Az épület energetikai állapotfelmérése után az épület műszaki állapotáról megállapítható, hogy az épületszerkezet ugyan jó állapotban van, azonban a külső homlokzati falainak, tető- illetve pincefödémének hőszigetelés nem felel meg a hatályos hőtechnikai előírásoknak, az épület energiamérlege rendkívűl rossz. A teljes épület hőszigetelése újra építendő. A külső nyílászárók szerkezetileg elavultak, tömítettségük, hőtechnikai jellemzőik rendkívül rosszak, cseréjük indokolt.

 

régi ablakok az épület északi homlokzatán  Pincefödém a fejlesztés előtt  További képek a Galéria menüpontban...


A projekt célja:


A projekt célkitűzése, hogy az épület éves üzemeltetési költsége, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátása jelentősen csökkenjen. A projekt célcsoportja az épületben megforduló betegek és dolgozók,  de tulajdonképpen a város teljes lakossága, hiszen az energiahatékonysági intézkedések által elért költségmegtakarításnak köszönhetően a város költségvetésében plusz források szabadulnak fel. A projekt kereteben a Mohácsi Egészségügyi Alapellátó eplületenergetikai fejlesztese valósul meg, teljes külső nyilászáró cserével; az épület homlokzatainak, lapos tetejének és pincefödémjének hőszigetelésével; a napos oldalak árnyékolását, valamint a járulékos építőipari munkákat tartalmazza.


A projekt során megvalósuló fejlesztések:

 
Külső nyílászárók cseréje: A kibontott elavult nyílászárók helyre hőhíd-mentes 6 cellás műanyag, egyedi gyártású ablakok építendők be, argongáz töltésű hőszigetelt üvegezéssel, kettős tokszerkezettel. A belső ablakpárkány fehér műanyag szerkezet, a külső ablakpárkány aluminium anyagú lesz. Az árnyékoló szerkezetek méretre készített, a homlokzat külső síkjára kiemelt külső lamellás árnyékoló, 80 mm széles, elfordítható permetezett lamellákkal lesz ellátva.

 

Homlokzati hőszigetelés: 16 cm vastag vtg ROCKWOOL FRONTROCK MAX E vakolható inhomogén kőzetgyapot hőszigetelő lemezzel, a rendszerelőírás szerinti rögzítéssel, üvegszövet háló erősítéssel valósul meg.

 

Lábazat hőszigetelés: 11 cm vastag ATH EXPERT FIX lábazati hőszigeteléssel valósul meg.

 

Tető hőszigetelés: 22 cm vastag NIKECELL EPS 150 standard expandált polisztirol keményhab hőszigetelő lemezzel, meglévő csapadékvíz elleni szigetelésre fektetve valósul meg.

 

Pincefödém hőszigetelés: 15 cm vastag ROCKWOOL FRONTROCK MAX E vakolható inhomogén kőzetgyapot hőszigetelő lemezzel, rendszerelőírás szerinti rögzítéssel, üvegszövet háló erősítéssel.